Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

 

 

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

 

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

KVIZ - Kako prepoznati lažne vijesti (Fake News) ?

U okviru projekta SpotFake - Prepoznaj fejk! Centar za održivi razvoj je kreirao online interaktivni sadržaj za edukaciju i provjeru znanja iz oblasti medijske pismenosti.

Sadržaj je u obliku testova. kvizova, ukrštenica, igrica i dostupan je na sljedećem linku: https://www.stem.ba/digitalna-medijska-pismenost/medijska-pismenost

Testirajte se, igrajte i neka Vam služi kao priprema za nagradni Kviz koji će uskoro biti organizovan u okviru projekta. Učešće na kvizu je omogućeno za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Brčko Distrikta, a koja su starija od 13 godina.

Projekat SpotFake - Prepoznaj fejk! implementira Centar za održivi razvoj, a podržava Ambasada SAD-a u Sarajevu.

 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu