Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

 

 

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

 

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

Novi program - Znanje je Moć

Centar za održivi razvoj započinje program hashtagZnanjeJeMoć sa ciljem unapredjenja znanja i vještina djece povratnika.

Kao prvi, početni pilot projekat, organiziramo, u saradnji sa matematicari.com - br.1 školom za učenje matematike u BiH, zimsku školu matematike za učenike 6.-ih i 7-ih razreda koji žele unaprijediti svoje znanje i ocjene, te program mentorstva za učenike koji žele da uzmu učešće na školskim, opštinskim i regionalnim takmičenjima.

Informacije i prijave na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

hashtagZnanjeJeMoć

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu