Zelena Agenda

Pored velikog broja projekata koje implementiramo sa medjunarodnim i lokalnim partnerima pokrenuli smo i program povezivanja tehnologije i okoliša.

Pročitajte više

 

 

Vještine za 21. stoljeće

Potreba za poboljšanjem kvalitete vještina i kompetencija s kojima mladi ljudi ulaze na tržište rada i općenito u život je prepoznata od strane COR-a kao jedno od temeljnih zadaća na putu ka održivom razvoju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

 

Održivi razvoj

Mi promovišemo partnerstvo između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice, pri tome se zalažući za edukaciju i investiranje u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i unapređenja lokalnih zajednica.

Pročitajte više

Projekat: "Djevojke pojašnjavaju fiziku"

Projekat “Djevojke pojašnjavaju fiziku” organizira takmičenje za najbolje video sadržaje koji bi na objašnjavali procese, pojave, lekcije, zadatke ili eksperimente iz oblasti fizike, ali na jednostavan način, pod geslom : “Objasni onako kako bi voljela da su Tebi objasnili”. Time želimo da ojačamo i promovišemo ulogu djevojaka u STEM obrazovanju.

Takmičenje je otvoreno za učenice osnovnih i srednjih škola iz 16 općina u BiH (Brčko Distrikt, Orašje, Srebrenik, Gradačac, Tuzla, Novi Grad, Kozarska Dubica, Prijedor, Sanski Most, Ključ, Bosanski Petrovac, Bužim, Bosanska Krupa, Bihać, Cazin i Drvar), a Projekat će pružiti tehničku i materijalnu podršku pri izradi videa, te promovisati ulogu djevojaka u fizici.

Najboljih 30 videa će biti objavljeni na vodećoj stranici za edukaciju u BiH STEM.BA, te distribuirani prema svim školama u gore navedenim općinama.

Sve zainteresovane učenice mogu da se prijave za edukaciju i takmičenje putem emaila na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Projekat “Djevojke pojašnjavaju fiziku” implementira Centar za održivi razvoj, a podržala ga je Ambasada SAD-a iz Sarajeva.

 

 

NAŠI PARTNERI

 

USAID

 

Youth Build International

 

 

 

GG logo horizontal

GlobalGiving

 

The Balkan Trust for Democracy

 

U.S. Embassy Sarajevo

 

Svjetska Banka

 

logo stem1

STEM.BA 

 

Cooperazione Italiana allo Sviluppo

 

Evropska Komisija

 

Lokalne zajednice u BiH

 

Udruga poslodavaca Brčko distrikta BiH

 df tk

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu